Partygate: Ενοχος ο Μπόρις Τζόνσον

Partygate: Ενοχος ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον Henry Nicholls/Pool via AP

Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε ένοχος για τουλάχιστον 50 παραβιάσεις του νόμου και έγινε κάτοχος ενός ιδιαίτερα αρνητικού ρεκόρ.

O Μπόρις Τζόνσον έγινε ο πρώτος Βρετανός Πρωθυπουργός που παραβίασε και με τη βούλα το νόμο.

Ο Τζόνσον, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ βρέθηκαν ένοχοι για τουλάχιστον 50 παραβιάσεις του νόμου, ιδιαίτερα αυτών που αφορούσαν τα περιοριστικά μέτρα για το λοκ-ντάουν.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου η οποία είχε αναλάβει και τις έρευνες. Αρχικά τα ονόματα των ενόχων δεν ανακοινώθηκαν αλλά ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο ένοχοι είναι ο Τζόνσον και ο Υπουργός του των Οικονομικών.

Για τις ποινές τους αμφότεροι θα ενημερωθούν προσεχώς.

Οι Τζόνσον και Σουνάκ ελέγχθησαν για τις καταγγελίες περί συστηματικής παραβίασης του λοκ-ντάουν στο πρωθυπουργικό γραφείο με πάρτι και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες τα ΜΜΕ έκαναν σειρά αποκαλύψεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις αρχικές αποκαλύψεις, ο Τζόνσον αρνήθηκε τα πάντα ισχυριζόμενος ότι τα μέτρα είχαν τηρηθεί απολύτως.

Οσο όμως τα ρεπορτάζ αυξάνοντα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός βρισκόταν σε δεινή θέση. Πιέστηκε πολύ, και κοινοβουλευτικά, και εν τέλει αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το πρόστιμο στον πρωθυπουργό Τζόνσον αφορά το πάρτι γενεθλίων του στις 19 Ιουνίου 2020

Το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων περιορισμού του lockdown σχετίζεται με ένα πάρτι που διοργανώθηκε για τα γενέθλιά του, τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

«Η Μητροπολική Αστυνομία διευκρίνισε ότι το ειδοποιητήριο για πρόστιμο που εκδόθηκε εις βάρος του πρωθυπουργού σχετίζεται με το ακόλουθο περιστατικό: Στις 19 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, μεταξύ 14:00 και 15:00, συμμετείχατε σε μια συγκέντρωση δύο ή περισσότερων ατόμων σε εσωτερικούς χώρους στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ 10», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

“Στάρμερ: Να παραιτηθούν και οι δύο”

Την αντίδραση του Κιρ Στάρμερ προκάλεσε η ενοχή του Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ παραβίασαν τον νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν”, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Το Συντηρητικό Κόμμα είναι απολύτως ακατάλληλο να κυβερνήσει. Η Βρετανία αξίζει περισσότερα”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα