Σύγχυση στον αέρα της ΕΡΤ μεταξύ των παρουσιαστών για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Σύγχυση στον αέρα της ΕΡΤ μεταξύ των παρουσιαστών για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Απόρροια της σύγχυσης που επικρατούσε ούτως ή άλλως στην ΕΡΤ για το ζήτημα της (μη) μετάδοσης της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια, ήταν όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της απογευματινής εκπομπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τις εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό δεν παρακολούθησε live την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων, αλλά την είδε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, άρχισε η εκπομπή της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακόμη και ο Σπύρος Γιαννιώτης, ως καλεσμένος στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, είχε απορίες για την έλλειψη κάλυψης του προγράμματος του χρυσού ολυμπιονίκη στο Τόκιο, με συνέπεια όσοι είχαν ανοικτούς τους τηλεοπτικούς δέκτες τους να τον δουν μόνο τη στιγμή που έστελνε φιλιά στις γυναίκες της ζωής του, στη Βασιλική Μιλλούση και στις δύο κόρες του. Οι οποίες δεν ήξεραν καν τι είχε προηγηθεί.

Σύμφωνα με το Sport24.gr ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, ανέλαβε να εξηγήσει ποιο ήταν το πρόβλημα στη μετάδοση και γιατί η δημόσια τηλεόραση δεν είχε πλάνο από τον Λευτέρη Πετρούνια ενόσω κρεμόταν από τους κρίκους και εκτελούσε με άρτιο τρόπο τις ασκήσεις του.

Όπως σχολίασε αρχικά on air, “μεταφέραμε και εγώ προσωπικά τη συγγνώμη στον Λευτέρη, στο περιβάλλον του και στη Βασιλική Μιλλούση, ζητώντας να κατανοήσουν το ότι δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ. Δείξαμε αργότερα την προσπάθεια διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Ο σκηνοθέτης της OBS δεν επέλεξε να δείξει τον Πετρούνια και πρέπει να το πούμε αυτό, είναι μια επιλογή που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά”.

Εκείνη τη στιγμή η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Αναστασοπούλου, ρωτούσε αν ήταν δυνατόν η δημόσια τηλεόραση να έχει εξασφαλίσει αυτό το πολυπόθητο πλάνο του Πετρούνια, δίχως να εξαρτάται από την επιλογή της κεντρικής παραγωγής, υπενθυμίζοντας -με επιμονή- ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Για να μην χαθεί ούτε μια προσπάθειά της στο άλμα επί κοντώ.

Εν τέλει το μπέρδεμα ολοκληρώθηκε με τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, να υποστηρίζει ότι “δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα χρειαστεί να κάνουμε backup κάλυψη για την κάλυψη της προσπάθειας ενός αθλητή που έχει χρυσό ολυμπιακό και πηγαίνει για άλλο ένα”.

Κλείνοντας δε σημείωσε ότι “υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος και υπάρχει μια ανθρωποφαγία από το πρωί. Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία Discovery που έχει τα δικαιώματα των Αγώνων. Έχει πρωτογενή παραγωγή και κάνει τις δικές του καλύψεις. Η ΕΡΤ αντίθετα παίρνει την εικόνα από την OBS, ως ένας μεταπράτης”.

Λυκουρόπουλος: Αδική η κριτική

Για το θέμα εξέδωσε και επίσημη δήλωση ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος.

Αυτή έχει ως εξής: H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10.30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα