Η αλήθεια για τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια που δεν είδαμε

Η αλήθεια για τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια που δεν είδαμε

Η ΕΡΤ δεν ζήτησε ποτέ ξεχωριστή κάλυψη του αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια. Όλη η αλήθεια και ο λόγος που δεν προβλήθηκε απ' ευθείας η προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ο "Ιάπωνας" σκηνοθέτης, που τελικά δεν είναι Ιάπωνας αλλά Κινέζος, δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν παρακολούθησαν απ' ευθείας την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  όπως αρχικά ισχυρίστηκε η ΕΡΤ.

Η OBS (Olympic Broadcasting Services) καταγράφει όλες τις προσπάθειες των αθλητών και δίνει εικόνα για όλα τα αθλητικά δρώμενα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αναφέρει το Sport24. Aν κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο θέλει κάτι συγκεκριμένο μπορεί να το ζητήσει. Στην ενόργανη γυμναστική εν προκειμένω η OBS κάλυψε ξεχωριστά το κάθε ένα από τα έξι αγωνίσματα των ανδρών, αλλά υπήρξε και κεντρική κάλυψη, για την οποία ο Κινέζος σκηνοθέτης αποφάσιζε κάθε φορά τι θα δείξει.

Στην ΕΡΤ δεν προνόησαν και επέλεξαν την κεντρική κάλυψη, δεν εξασφάλισαν ότι θα έχουν σίγουρα εικόνα από τον Λευτέρη Πετρούνια κλείνοντας και ένα ξεχωριστό feed ειδικά για τους κρίκους, ενώ είχαν αυτή τη δυνατότητα και το κόστος δεν ήταν μεγάλο. Θεώρησαν ότι επειδή ο Πετρούνιας είναι χρυσός Ολυμπιονίκης και σταρ του αθλήματος ο σκηνοθέτης θα στείλει πάνω του την κάμερα της κεντρικής κάλυψης. Αυτό δεν έγινε. Έτσι κι αλλιώς, ο άρχοντας των κρίκων δεν είναι ο μοναδικός Ολυμπιονίκης που λαμβάνει μέρος στους Αγώνες και στο Ολυμπιακό τουρνουά της γυμναστικής.

ADVERTISING

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και τρεις χάλκινος της Μ. Βρετανίας, Μαξ Ουίτλοκ ανέβηκε στον πλάγιο ίππο για να εκτελέσει το πρόγραμμά του 10 δευτερολέπτα πριν κρατηθεί ο Λευτέρης από τους κρίκους. Η κάμερα της κεντρικής κάλυψης στράφηκε στον Ουίτλοκ και όχι στον Λευτέρη κι ως εκ τούτου η ΕΡΤ λόγω δικού της κακού προγραμματισμού και αμέλειας να εξασφαλίσει τη σίγουρη κάλυψη του γεγονότος δεν μετέδωσε απ' ευθείας τον προκριματικό αγώνα του Πετρούνια στους κρίκους.

Το team που εργάζεται για την OBS καλύπτει το Ολυμπιακό τουρνουά της γυμναστικής από τους Αγώνες του Σίδνεϊ και έκτοτε. Είναι κορυφαίοι στο είδος τους και αποφεύγουν να κάνουν τέτοια παιδαριώδη λάθη. Να τους έχει ζητήσει δηλαδή ένα τηλεοπτικό δίκτυο συγκεκριμένη εικόνα και να μην τη στείλουν.

Ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος, στην εκπομπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβεβαίωσε επί της ουσίας τον λανθασμένο χειρισμό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Μεταφέραμε και εγώ προσωπικά τη συγγνώμη στον Λευτέρη, στο περιβάλλον του και στη Βασιλική Μιλλούση, ζητώντας να κατανοήσουν το ότι δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ. Δείξαμε αργότερα την προσπάθεια διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Ο σκηνοθέτης της OBS δεν επέλεξε να δείξει τον Πετρούνια και πρέπει να το πούμε αυτό, είναι μια επιλογή που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά.

Δεν επιλέχθηκε ένα άλλο feed από τη στιγμή που η παραγωγή που δεν καλύπτει εκείνη την ώρα το αυτονόητο, δηλαδή τον άνθρωπο που πάει να πάρει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα χρειαστεί να κάνουμε backup κάλυψη για την κάλυψη της προσπάθειας ενός αθλητή που έχει χρυσό ολυμπιακό και πηγαίνει για άλλο ένα. Υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος και υπάρχει μια ανθρωποφαγία από το πρωί. Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία Discovery που έχει τα δικαιώματα των Αγώνων. Έχει πρωτογενή παραγωγή και κάνει τις δικές του καλύψεις. Η ΕΡΤ αντίθετα παίρνει την εικόνα από την OBS, ως ένας μεταπράτης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες, ΕΡΤ, Λευτέρης Πετρούνιας
SHARE:

24Media Network