Συντριβή Boeing στο Ιράν: Δεν αποκλείεται η εκδοχή του πυραύλου λέει ο Ουκρανός πρόεδρος

Συντριβή Boeing στο Ιράν: Δεν αποκλείεται η εκδοχή του πυραύλου λέει ο Ουκρανός πρόεδρος
Συντριβή ουκρανικού Boeing στο Ιράν. AP

Σε δημόσια τοποθέτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το αίτιο της πτώσης του μοιραίου Boeing.

Την ώρα που τα σενάρια για το αίτιο της πτώσης του ουκρανικού Boeing στο Ιράν (λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη) δίνουν και παίρνουν ο Ουκρανός πρόεδρος κρατά ζωντανή την εκδοχή του χτυπήματος από ιρανικό πύραυλο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γράφοντας στο facebook, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η εκδοχή της πτώσης λόγω χτυπήματος από πύραυλο δεν μπορεί να αποκλειστεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται”.

Είχε προηγηθεί η έκκληση του Ουκρανού προέδρου στις δυτικές χώρες να συνδράμουν στην έρευνα για την αναζήτηση των αιτιών του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Οι εκκλήσεις έγιναν προς τις ΗΠΑ, τον Κανάδα και τη Μεγάλη Βρετανία και αφορούν κυρίως δεδομένα πληροφοριών από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας της κάθε μίας.

Το ίδιο επανέλαβε και στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ο οποίος επικοινώνησε μαζί του για να του εκφράσει την οδύνη του για το δυστύχημα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας από τη δική του πλευρά τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το γεγονός, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα που ήδη έχει αρχίσει να διεξάγεται.

Στο τρομερό δυστύχημα σκοτώθηκαν και οι 176 επιβαίνοντες όπως και όλα τα μέλη του πληρώματος της πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κίεβο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα