Ήρωες ανακηρύσσονται τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί

Ήρωες ανακηρύσσονται τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί

Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να ανακηρύξει ήρωες τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί 

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την αποτίμηση φόρου τιμής στα 13 θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ανακηρύσσοντάς τους ήρωες.

Επίσης, αποφάσισε να αυξηθούν έως 10.000 ευρώ ανά έτος τα ποσά που θα παραχωρούνται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου σε όλα τα παιδιά των θυμάτων της έκρηξης, καθώς και στα αδέλφια όσων θυμάτων δεν έχουν παιδιά, για σπουδές στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται, ότι αθώο για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, έκρινε το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

Αθώος κρίθηκε επίσης και ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού.

Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς.

Ένοχοι στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς, κρίθηκαν επίσης ο πρώην διευθυντής και ο πρώην βοηθός διευθυντής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους αντίστοιχα, και ο τότε διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ανδρέας Λοϊζίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα