Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

Χιόνια
Χιόνια EUROKINISSI

Για επιδείνωση του καιρού από σήμερα και τα επόμενα 24ωρα προειδοποιεί η ΕΜΥ. Ποιές περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή από τα δυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χιονιά στα ορεινά. στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, όπως ενημερώνει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή

α. βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στα νησιά του ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα της. τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής στέρεας (1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1200-1500 μέτρα στα νοτιά).

γ. θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-Θ μποφόρ) θα πνέουν στο ιόνιο.

Το Σάββατο

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού αιγαίου.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής στέρεας (1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1200-1500 μέτρα στα νοτιά).

γ. θυελλώδεις άνεμοι (7-Θ μποφόρ) ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη οι οποίοι στο ιόνιο από αργά το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού, βαθμιαία του βορείου αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα). μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χωράς, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής στέρεας, και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.

γ. θυελλώδεις (7-Θ και πιθανώς 9 μποφόρ) άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

δ. από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

SHARE: