Ενίσχυση των βοριάδων και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Ενίσχυση των βοριάδων και τοπικές βροχές την Τετάρτη
Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Ραφήνας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη σε μεγάλο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει μετωπική δραστηριότητα βόρεια της χώρας μας και το μέτωπο καθώς διέρχεται ανατολικά θα ενισχύσει τον αντικυκλώνα στα βορειοδυτικά Βαλκάνια με αποτέλεσμα; Την ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες αν και θα πέσουν λίγο θα κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Τετάρτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Τετάρτη

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ο ισχυρός συνδυασμός του Υψηλού στα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδος θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν αρχικά τα 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Τετάρτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 6 και τοπικά αργότερα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Ξέρετε ότι: Στις 5 Δεκεμβρίου του 1957 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδος με πολλά προβλήματα. Πάγωσε μεγάλο μέρος της λίμνης της Κάρλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα