Γενικά βελτιωμένος καιρός την Κυριακή – Λίγες βροχές στα δυτικά και κανονικές θερμοκρασίες

Γενικά βελτιωμένος καιρός την Κυριακή – Λίγες βροχές στα δυτικά και κανονικές θερμοκρασίες
Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή - Σαν σήμερα στις 6 Οκτωβρίου 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες στα νότια προάστια.

Την Κυριακή θα έχουμε πρόσκαιρη βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές με λίγα τοπικά φαινόμενα στα βόρεια. Πολλές βροχές θα έχουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος σε όλη τη χώρα.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη & Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά πεδία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη:

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής τα συστήματα; Που μας επηρέασαν έχουν κινηθεί ανατολικά , ενώ στην Ιταλία διακρίνεται το σύστημα που θα οργανωθεί και θα μας επηρεάσει κινούμενο ανατολικότερα.

 

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 24 στα υπόλοιπα τους 26 με 28 βαθμούς.

 

Στην Αττική αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Άνεμοι Δυτικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση .
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 6 Οκτωβρίου 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες στα νότια προάστια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα