Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Η ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Κυριακή εξέδωσε η ΕΜΥ, κάνοντας λόγο για βροχές και καταιγίδες το απόγευμα της Κυριακής στα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα κινηθούν από τα δυτικά προς ανατολικά, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα προκαλέσουν έντονα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (04-11-2019), οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και σταδιακά η Δυτική και η Νότια Πελοπόννησος.

(Υετός 12ώρου έως Δευτέρα 0.00)

(Υετός 12ώρου έως Δευτέρα 0.00)

2. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-11-2019) μέχρι και το πρωί της Τρίτης (05-11-2019) η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Τη Δευτέρα (04-11-2019) από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η Ανατολική Πελοπόννησος.

(Υετός 12ώρου έως Τρίτη 0.00)

(Υετός 12ώρου έως Τρίτη 0.00)

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του υετού ανά 6ωρο μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης:

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα