Αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη – Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα

Αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη – Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα
Βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει αρχικά ο καιρός την Τετάρτη σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και οι βοριάδες θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μπ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει κινείται ανατολικά και έτσι από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά τα 8 με 9 μπ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 13 βαθμούς στα δυτικά τους 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με βροχές και χιόνια στη Πάρνηθα από τα 1000μ και πάνω αλλά σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά στα ανατολικά 9 μπ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 13 Μαρτίου 20165 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Αγρίνιο, Ιθάκη, Πάτρα και Λάρισα με πολύ μεγάλα ύψη υετού στο Πήλιο και πλημμύρες σε Τρίκαλα και Βόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα