Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο με “45αρια” – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία

Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο με “45αρια” – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία
Τουρίστας δροσίζεται στο κέντρο της Αθήνας AP

Ένα τρίτο κύμα ακραίας ζέστης μας περιμένει την ερχόμενη βδομάδα, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ. Πώς θα εξελιχθεί ο καύσωνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση του δεύτερου θερμού κύματος στη χώρα μας, που φέρνει υψηλές θερμοκρασίες και αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με 45άρια.

Σύμφωνα με νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία “Κλέων”, την ερχόμενη βδομάδα και, συγκεκριμένα, από την Τρίτη (25/07), ένα τρίτο κύμα ακραίας ζέστης θα πλήξει τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή, η θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη αναμένεται τρίτη θερμική έξαρση. Τα νέα στοιχεία αναφέρουν πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έως και την Κυριακή, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 12:00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30. Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγος.

Καύσωνας: Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1. Σήμερα, Παρασκευή 21/7, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 βαθμούς Κελσίου

β. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου

γ. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

δ. στη Θράκη, την Κρήτη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σάββατο 22/7, προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 39 με 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 βαθμούς Κελσίου

β. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου

γ. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

δ. στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Κυριακή 23/7, οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου

β. στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

4. Τη Δευτέρα 24/7, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

5. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Την Παρασκευή 28/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στην κεντρική και τη νότια χώρα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα