Καύσωνας: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Έρχεται τρίτη θερμική έξαρση από Τρίτη

Καύσωνας: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Έρχεται τρίτη θερμική έξαρση από Τρίτη
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον καύσωνα, προχώρησε η ΕΜΥ. Πώς θα εξελιχθεί το κύμα ακραίας ζέστης τις επόμενες μέρες.

Σε εξέλιξη είναι από χθες το δεύτερο κύμα καύσωνα, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ακραία ζέστη να γίνονται αισθητές σε όλη τη χώρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Σύμφωνα με νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία “Κλέων”, την ερχόμενη βδομάδα και, συγκεκριμένα, από την Τρίτη (25/07), ένα τρίτο κύμα ακραίας ζέστης θα πλήξει τη χώρα, ενώ την Πέμπτη (26/07) αναμένεται να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Λόγω της ακραίας ζέστης, το υπουργείο Εσωτερικών με νεότερη ανακοίνωσή γνωστοποίησε πως τίθενται ξανά σε ισχύ τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που αφορούν την προστασία τους και την αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησής τους, ενώ αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να προφυλαχθούν οι πολίτες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συνοπτικά:

  • Το Σάββατο 22-7-2023 και την Κυριακή 23-7-2023 νέα θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα.
  • Τη Δευτέρα 24-7-2023 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
  • Την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 τρίτη θερμική έξαρση.
  • Την Πέμπτη 26-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πώς θα εξελιχθεί το κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες

1. Το Σάββατο 22-7-2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου

β. στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου

2. Την Κυριακή 23-7-2023 οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου

β. στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

4. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, όμως, την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά εικοσιτετράωρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα