Καιρός: Αισθητή η ζέστη και την Πέμπτη με 40άρια

Καιρός: Αισθητή η ζέστη και την Πέμπτη με 40άρια
. (/ MotionTeam

Το μελτέμι δεν θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και  στο Αιγαίο τους 33 με 37 βαθμούς
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • Οι άνεμοι  θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ 

 

Την Τετάρτη τους 39 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο Άργος και τις Σέρρες και τους 38 σε Λαμία Λάρισα και Κόνιτσα

 

Για σήμερα Πέμπτη  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο έως 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά  έως 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 15/7/1904 οι χαλαζοπτώσεις στη Μεσσηνία προκάλεσαν καταστροφές σε καλλιέργειες. Το 2000 είχαμε μόλις 16°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2014 δημιουργήθηκαν Δίδυμοι εντυπωσιακοί υδροσίφωνες ανοιχτά της Πάλτση Πηλίου, είχαμε πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Δασική πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αττικής λόγω κεραυνού. Υδροσίφωνας στην Πρέβεζα, χαλάζι στη Δράμα. — Το 2016 σημειώθηκαν πάνω από 40°C σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα