Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Aris Oikonomou / SOOC

Αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός από την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται περιορισμένη η αστάθεια στα ηπειρωτικά μέχρι τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από την Τρίτη και μετά στους 35 και την Τετάρτη τοπικά στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη και Παρασκευή δεν αποκλείονται 37 με 39 βαθμοί Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από την Τετάρτη

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , με κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 μποφόρ. Από την ερχόμενη Τρίτη σταματά η αστάθεια και αρχίζει να ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία φτάνοντας Τετάρτη και Πέμπτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και την Παρασκευή και Σάββατο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Κυριακή στη κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσoυν. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 21-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 23-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 36 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα