Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες
Τσουχτερό κρύο Eurokinissi

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, αλλά θα διατηρηθεί ο παγετός στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ηλιοφάνεια έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος με λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα την Κυριακής στα ανατολικά.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα ανατολικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, που το βράδυ κατά τόπους θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στα βόρεια θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες θα υπάρχουν στα ανατολικά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανώς στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα