Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού θα φτάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού θα φτάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Ζέστη Aris Oikonomou/ SOOC

Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικά φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο .
  • Η θερμοκρασία στους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά από Πέμπτη εως Σάββατο 39 με 40 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 03-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 35 με 37 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-08-2023

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα λόγια παραπάνω για την προοπτική του καιρού

Στο χθεσινό μας άρθρο αναφερθήκαμε αναλυτικά για την τάση του καιρού που θα επικρατήσει τις δύο πρώτες εβδομάδες στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κυριότερη μεταβολή για την περιοχή μας είναι η άνοδος της θερμοκρασίας για ένα τριήμερο από την Πέμπτη έως και το ερχόμενο Σάββατο με θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

1η εβδομάδα (31/7-6/8)

Με βάση το νεότερο τρέξιμο του κλιματικού μοντέλου που χρησιμοποιεί η υπηρεσία EFFIS /Copernicus εκείνο που διακρίνεται ευκρινώς είναι η επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών ακόμη και έως 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα στη δυτική κεντρική και βόρεια Ευρώπη και οι αυξημένες βροχοπτώσεις που τοπικά φτάνουν και ξεπερνούν τα 40mm υετού , τιμή ιδιαίτερα σημαντική

2η εβδομάδα (7-13/8)

Στο ίδιο σκηνικό διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη και οι βροχές μετατοπίζονται στα βόρεια ελαφρώς μειωμένες . Στη χώρα μας οι θερμοκρασίες βρίσκονται λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα , μέσα στις φυσιολογικές αποκλίσεις .

3η εβδομάδα (14-20/8) και 4η εβδομάδα (21-27/8)

Από τις παραπάνω δύο εβδομάδες διαφαίνεται μια μικρή άνοδος των θερμοκρασιών στον Ευρωπαικό Νότο με τιμές που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές και φτάνουν το πολύ τους 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα . Προφανώς αυτή η άνοδος έδωσε το έναυσμα να τεθούν ερωτήματα στην υπηρεσία Copernicus , όπως εάν αυτή η άνοδος σηματοδοτεί ένα νέο κύμα καύσωνα για τον Ευρωπαικό Νότο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα