Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη
Βελτιωμένος ο καιρός την Τρίτη sooc

Περιορίζεται στα βόρεια η αστάθεια του καιρού, επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια λόγω αστάθειας
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Την Τρίτη στη βόρεια χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες αυξημένες στα ηπειρωτικά με πιθανούς όμβρους στα ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολoγικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα προς τον Κάβο Ντόρο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 3/5/1988 είχαμε 6°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Νέα Φιλαδέλφεια. — Το 1994 σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα. –Το 1995 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο και στη Φλώρινα. — Το 1999 σημειώθηκαν 34°C (μέγιστη θερμοκρασία) στη Νέα Φιλαδέλφεια, 36°C στη Λάρισα. — Το 2003 είχαμε 32°C στα Ιωάννινα. — Το 2016 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε Ξάνθη, Καβάλα και Ημαθία.

Στις 3/5/1999 μέρος της Οκλαχόμα Σίτι καταστρέφεται από σίφωνα κατηγορίας F5. Υπήρξαν 51 νεκροί, 583 τραυματίες και ζημιές 1 δις $. Ο σίφωνας παρήγαγε την υψηλότερη ταχύτητα ανέμου που έχει καταγραφεί ποτέ (484±32 χλμ/ώρα).

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα