Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ενισχύεται το μελτέμι την Κυριακή

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ενισχύεται το μελτέμι την Κυριακή
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές. Το μελτέμι στα 5 με 6 και κατά περιόδους στα 6 με 7 μποφόρ και την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά ενώ στις ανατολικές περιοχές λόγω του μελτεμιού θα είανι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και πρόσκαιρα την Κυριακή τα 7 με 8 μποφόρ
  • Περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες μέρες στα κεντρικά και βόρεια

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές. Το μελτέμι στα 5 με 6 και κατά περιόδους στα 6 με 7 μποφόρ και την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Το πεδίο των ανέμων για την ερχόμενη εβδομάδα

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια η μέγιστη θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρειοδυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 05-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης την Πέμπτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 33 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα