Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και λίγα φαινόμενα τη Δευτέρα

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και λίγα φαινόμενα τη Δευτέρα
Ηλιοφάνεια στην Αττική Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και λίγα φαινόμενα στα δυτικά και νότια .
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές το πρωί κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα κυμανθεί από 08 έως 24 με 26 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με παροδικές αραιές νεφώσεις κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με παροδικές αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9/5/1898 είχαμε καταστροφική θύελλα στη Πάτρα. Το 1912 εκδηλώθηκαν καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στον Ν. Ηλείας που προκάλεσαν καταστροφές σε καλλιέργειες. Το 2015 είχαμε καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Ημαθία, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα και Αρκαδία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα