Καιρός: Από σήμερα το πρώτο κύμα κακοκαιρίας – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Από σήμερα το πρώτο κύμα κακοκαιρίας – Πόσο θα διαρκέσει
Καταιγίδα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Πολλές βροχές και καταιγίδες και δυο νέα κύματα κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με πολλές βροχές και καταιγίδες που θα έρθουν με δύο διαταραχές από τα δυτικά. Η πρώτη διαταραχή Κυριακή – Τρίτη και η δεύτερη Πέμπτη – Παρασκευή που θα είναι εντονότερη

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά στα κεντρικά και βόρεια

• Οι άνεμοι στα πελάγη δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Δύο νέα κύματα κακοκαιρίας το επόμενο 7ημερο. Το πρώτο Κυριακή έως Τρίτη και το δεύτερο Πέμπτη και Παρασκευή.

Σήμερα Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από τις μεσημβρινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 18 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-10-2021

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 12-10-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι τις πρωινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το απόγευμα στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-10-2021

Λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία στα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14-10-2021

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Την Παρασκευή τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα