Καιρός: Αραιές νεφώσεις και πολύ σκόνη στα νότια την Κυριακή

Καιρός: Αραιές νεφώσεις και πολύ σκόνη στα νότια την Κυριακή
Συννεφιά Eurokinissi

Θα σημειωθούν βροχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και στα ΒΑ καταιγίδες –Πιθανόν λίγα φαινόμενα στα κεντρικά και στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά με σκόνη κυρίως στα νότια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα κεντρικά και τα νότια ακόμη και τους 24 με25 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6-7 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο , που θα γίνουν βόρειοι στα βόρεια αργότερα

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς μετά το μεσημέρι στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 21 με 25 βαθμούς αντίστοιχα και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση .Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 3 Απριλίου 1923 είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε όλη τη χώρα όπως και το 1924. Το 2006 παρουσιάστηκαν 2 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο της Κρήτης

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα