Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες
Eurokinissi

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά μέχρι το τέλος της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία σε πτώση, όχι ιδιαίτερα σημαντική
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια

Καιρός Τετάρτη

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Πέμπτη

Στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Καιρός Σάββατο

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες την Τετάρτη και Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα