Καιρός: Άστατο το σκηνικό την Πέμπτη

Καιρός: Άστατο το σκηνικό την Πέμπτη
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά με πιθανόν έντονα φαινόμενα στα βόρεια. Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται και σήμερα η αστάθεια στα ηπειρωτικά με πιθανόν έντονα φαινόμενα στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα όποτε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 18/5/1963 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1700μ.Ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά Θεσσαλίας.
  • Το 2009 είχαμε ένα νεκρό από κεραυνό στη Μεσσηνία. Δασική πυρκαγιά στο Άγιο Όρος από κεραυνό.
  • Το 2014 έπεσε μεγάλου μεγέθους χαλάζι στη Μελίκι Ημαθίας διαμέτρου 4εκατοστών
  • Το 2016 κατεγράφησαν δύο μεγάλοι υδροσίφωνες στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα