Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες για το επόμενο τριήμερο

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες για το επόμενο τριήμερο
Χειμωνιάτικος καιρός στο νότιο Πήλιο Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Με άστατο καιρό και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή – Άνοδος το Σαββατοκύριακο.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη


Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σχετική βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 28-05-2020

Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και την Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, το βράδυ όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα παρά την μικρή άνοδο που θα σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-05-2020

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-05-2020

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-05-2020

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου το πρωί και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Αθήνα και αστάθεια

Με παροδικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα και με φαινόμενα αστάθειας ως την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου

Παροδικά άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πρόσκαιρες μπόρες . Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα