Καιρός: “Διπρόσωπος” και την Κυριακή

Καιρός: “Διπρόσωπος” και την Κυριακή
Συννεφιά στην Αθήνα Eurokinissi

Με υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια στα νότια και κρύο στα κεντρικά και βόρεια με βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια –Χιόνια σε ορεινά και βόρεια ημιορεινά –Σχεδόν αίθριος καιρός στα νότια
  • Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και στα βόρεια κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 10 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 με 23 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: στις 21/3/1957 είχαμε 29°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2004 επίσης σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες, με τη μέγιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη να φτάνει στους 23°C. Το 2007 είχαμε προβλήματα στις πτήσεις για Κρήτη και Δωδεκάνησα λόγω πολύ θυελλωδών νοτίων ανέμων. Ισχυρή καταιγίδα στη Χαλκίδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα