Καιρός: Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

Καιρός: Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή
Ζέστη στην Αθήνα Aris Oikonomou/ SOOC

Σχεδόν αίθριος καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου . Άνεμοι έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε άνοδο τοπικά στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά στα νότια μετά το μεσημέρι τοπικά 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενίσχυση ανέμων από το μεσημέρι στο Αιγαίο

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τμήματά του τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 17/7/1904 επικράτησε έντονη θαλασσοταραχή στο κεντρικό Αιγαίο που προκάλεσε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
  • Το 2005 εκδηλώθηκαν μπουρίνια σε Πιερία και Λάρισα που προκάλεσαν προβλήματα.
  • Το 2014 εμφανίζεται υδροσίφωνας στην Κέα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα