Καιρός: Έρχονται θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική

Καιρός: Έρχονται θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Η θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η μεσοπρόθεσμη προοπτική του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Απομακρύνονται βαθμιαία μετά το Σαββατοκύριακο οι ασταθείς αέριες μάζες από τη χώρα μας και το ανώτερο χαμηλό κινείται ανατολικότερα. Σταματάει με άλλα λόγια το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης. Παράλληλα επεκτείνεται προς την περιοχή μας ο αντικυκλώνας της Κεντρικής Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης και η πορεία των συστημάτων απεικονίζεται στο χάρτη των 500 hPa που ακολουθεί.

Η επέκταση του αντικυκλώνα ανατολικότερα θα έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει το σκηνικό του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα, θα σταματήσει η αστάθεια, ενώ παράλληλα θα έχουμε βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας.

Θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής λόγω της ΝΔ ροής που δημιουργείται στη δυτική Ευρώπη θα κινηθούν προς την χώρα μας και θα οδηγήσουν την θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.

Στο tweet που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τις αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές στη στάθμη των 850hPa για ολόκληρη την Ευρώπη όπου τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν διαδοχικές εναλλαγές του καιρού.

Στο μετεώγραμμα της Αθήνας που ακολουθεί διακρίνονται πιο καθαρά οι αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις στο διάστημα από 22 έως και 26 Ιουνίου , δηλαδή έως την μεθεπόμενη Κυριακή και είναι της τάξεως των 6 περίπου βαθμών. Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα και μέχρι τα τέλη του μήνα οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από τα κανονικά επίπεδα κατά 3 με 4 περίπου βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα