Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες την Πρωτοχρονιά

Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες την Πρωτοχρονιά
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Σημαντική εξασθένηση ανέμων στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4,στα ανατολικά 5 και στο Κάβο Ντόρο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Την 1/1/1983 & 1992 είχαμε χΧιονοπτώσεις στην Αττική. — Το 2010 επικράτησαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Είχαμε 30°C στις Βρύσσες Χανίων και το Ηράκλειο. — Το 2015 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπώσεις και είχαμε πλημμύρες στα Χανιά, με δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα