Καιρός: Η κακοκαιρία “χτυπάει” την περιοχή της Κρήτης την Τετάρτη

Καιρός: Η κακοκαιρία “χτυπάει” την περιοχή της Κρήτης την Τετάρτη
Βροχερός καιρός eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι, χωρίς σημαντική αλλαγή στη θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην περιοχή της Κρήτης

  • Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στα 6 με 7 και τοπικά στα νότια πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ

  • Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

 

Μόνο η νότια νησιωτική χώρα θα επηρεαστεί το επόμενο διήμερο από ένα βαρομετρικό χαμηλό που ήδη έχει σχηματιστεί στις ακτές της Αφρικής, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) από την ΕΜΥ.

Την Τετάρτη στα νότια προβλέπονται βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη, τις Κυκλάδες (κυρίως στις νότιες) και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια ο υδράργυρος το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 16 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική με μικρή πιθανότητα βροχής

 

Στην Αττική  προβλέπονται νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα