Καιρός – Κακοκαιρία Genesis: Έντονη αστάθεια έως και το απόγευμα του Σαββάτου

Καιρός – Κακοκαιρία Genesis: Έντονη αστάθεια έως και το απόγευμα του Σαββάτου
Βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας George Vitsaras / SOOC

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια με τοπικά μπουρίνια σε δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Από το Σάββατο το απόγευμα και μετά ύφεση φαινομένων
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Από Δευτέρα μικρή άνοδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Το διήμερο Παρασκευής & Σαββάτου επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ η αστάθεια περιορίζεται από την Κυριακή.

Σήμερα Σήμερα Παρασκευή στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 27 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Περιοχές 24ωρου υετού Παρασκευής

Περιοχές 24ωρου υετού Σαββάτου

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-06-2022

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά ενώ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-06-2022

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14-06-2022

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μπόρες το απόγευμα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 30 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα