Καιρός: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με ισχυρούς ανέμους

Καιρός: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με ισχυρούς ανέμους
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Παραμένουν ισχυροί οι άνεμοι, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βόρειοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 μποφόρ. Από την Τρίτη σταματά η αστάθεια και αρχίζει να ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία φτάνοντας Τετάρτη και Πέμπτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου Δείτε τη θερμή μεταφορά όπου διακρίνονται οι δύο εξάρσεις που θα παρουσιάσει το κύμα ζέστης στη ΝΑ Ευρώπη και στην Ελλάδα το επόμενο 10ημερο. Η πρώτη κορύφωση Τετ-Πέμπτη και η άλλη την ερχόμενη Δευτέρα & Τρίτη

Ο υετός και οι άνεμοι

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και κατά τόπους τους 32 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 20/6/1901 εκδηλώθηκαν ραγδαίες βροχοπτώσεις σε βόρεια και κεντρική χώρα, χιονόπτωση παρατηρήθηκε στον Όλυμπο. Το 2006 θύελλα έπληξε τον Βόλο και προκάλεσε προκαλεί ζημιές. Το 2009 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στη Καρδίτσα. Το 2010 ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Καβάλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα