Καιρός: Καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ την Τετάρτη

Καιρός: Καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ την Τετάρτη

Σε ισχύ και την Τετάρτη το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Σε ποιες περιοχές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

 

  • Τα επίπεδα προειδοποίησης για τις βροχές και καταιγίδες του Meteoalarm που χρησιμοποιεί η ΕΜΥ, είναι κόκκινα στη Κεντρική Μακεδονία και πορτοκαλί σε Θεσσαλία Δυτική Μακεδονία , Κυκλάδες , Δωδεκάνησα και Κρήτη.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. 
  • Οι βροχές από το απόγευμα στα δυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Ανελέητο θα είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας και την Τετάρτη. Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άσχημος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη θα έχουμε Βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια και το μεσημέρι στα βόρεια θα φτάσει τους 10 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχές στην Αττική –Καταιγίδες σε δύο γύρους. Το πρωί και μετά το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπεται καιρός άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς ισχυρές, και εκ νέου από το απόγευμα . Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με  βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα