Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους από την Πέμπτη

Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους από την Πέμπτη
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα κινηθούν από τα δυτικά προς ανατολικά, οι οποίες αν και δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρές, δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να προκαλέσουν τα αναφερόμενα έντονα φαινόμενα. Θα επηρεαστούν  τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ενώ θα έχουμε έντονα φαινόμενα στη κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα και στη Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης και βαθμιαία οι Σποράδες

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε αξιόλογες βροχές την Πέμπτη και Παρασκευή οι οποίες όμως αργότερα θα σταματήσουν στα ανατολικά. Θα έχουμε απλώς πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-5 βαθμούς, ενώ από την άλλη εβδομάδα και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές έως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου δεν φαίνεται να είναι σημαντικές.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που θα μας επηρεάσουν.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια καθώς και τα συστήματα που έρχονται από τα δυτικά.

 

Την Πέμπτη προβλέπονται  βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι από το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24  και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 31/10/1949 είχαμε ισχυρή βροχόπτωση στη Λαμία που προκάλεσε πλημμύρες. — Το 1978 ήταν αποκλεισμένες από το χιόνι πολλές περιοχές της Δ. Μακεδονίας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Φλώρινα για 2 μέρες, ενώ το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Αττική με 95 χιλιοστά βροχής στην Πεντέλη, χιόνια στα κεντρικά ορεινά πάνω από 1200μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα