Καιρός: Κορυφώνεται την Κυριακή η αστάθεια

Καιρός: Κορυφώνεται την Κυριακή η αστάθεια
Συννεφιά στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Βελτίωση τον Δεκαπενταύγουστο στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα νότια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια στη δυτική κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως μεσημέρι και απόγευμα με κορύφωση ισχυρών φαινομένων την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα στην ανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος , ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσουμε τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-08-22


Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη, τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-08-22 (Κοίμηση της Θεοτόκου)


Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 16-08-22


Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανή αστάθεια την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα