Καιρός: Λίγες νεφώσεις και πιθανές βροχές το Σάββατο

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός: Λίγες νεφώσεις και πιθανές βροχές το Σάββατο
Συννεφιά EUROKINISSI

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και οι νοτιάδες που τοπικά στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ προς Κυριακή βροχές στα δυτικά κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα.
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι είναι νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά ακόμη και 7 με 8 μποφόρ.

Το Σάββατο αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι- απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα θα έχουμε αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 21/10/1994 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις με σοβαρές πλημμύρες στο Λουτράκι και την Αθήνα (πλημμύρα Ποδονίφτη).
  • Ένας νεκρός στο Λουτράκι, 9 στην Αθήνα 4 στη Ρόδο και 3 στην υπόλοιπη χώρα.
  • Το 2006 είχαμε πλημμύρες στην Καλαμάτα με 87 χιλιοστά βροχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα