Καιρός: Με παγωνιά φεύγει το 2019 – Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Χριστούγεννα

Καιρός: Με παγωνιά φεύγει το 2019 – Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Χριστούγεννα
Τζάκι σε χωριό. Eurokinissi

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ενώ ανήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ανήμερα τα Χριστούγεννα
  • Μέχρι 8 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη
  • Από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση
  • Χιόνια θα πέσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο

Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα κυλήσουν τα Χριστούγεννα, ενώ τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

Ποιο αναλυτικά για αύριο, Χριστούγεννα, παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως επτά μποφόρ στα πελάγη και θα υπάρξει παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από μείον 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από ένα έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 16 στα νησιά του Ιονίου, από 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.

Καλός καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Για τις επόμενες ημέρες η ΕΜΥ προβλέπει συννεφιά και τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ενω από το σαββατοκύραικο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Πέμπτη:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, και τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Παρασκευή:

Στο Αιγαίο και στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο και Κυριακή:

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Δευτέρα:

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα