Καιρός: Με τοπικές νεφώσεις η Πρωτομαγιά – Αστάθεια το μεσημέρι και απόγευμα

Καιρός: Με τοπικές νεφώσεις η Πρωτομαγιά – Αστάθεια το μεσημέρι και απόγευμα
Συννεφιά intime

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Περιορισμένη η αστάθεια την Πρωτομαγιά, αλλά η Δευτέρα θα είναι μια μέρα βροχερή για την Αθήνα, καθώς και για πολλές περιοχές της χώρας μας (τοπικές λασποβροχές )

ΥΕΤΟΣ -ΑΝΕΜΟΙ -ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Σήμερα Κυριακή στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα την 1/5/1900 είχαμε πλημμύρες στη Μακεδονία. — Το 1901 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία. Το 1993 εκδηλώθηκε η χαλαζόπτωση στην Άρτα. Το 2012 σημειώθηκαν 31°C στην Άρτα. Το 2014 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Δρέπανο Κοζάνης και Νιγρίτα Σερρών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα