Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
Χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού με παγετό στα ηπειρωτικά. Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, αλλά θα διατηρηθεί ο παγετός στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία . Ηλιοφάνεια έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος

Σήμερα Πέμπτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα κεντρικά και βόρεια τους 4 με 6 βαθμούς και στις υπ΄0ολοιπες περιοχές τους 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-01-2022

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.


ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα