Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές
Βαριά τα σύννεφα πάνω από το λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Τη Δευτέρα τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί, το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου..

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 8/3/1955 σφοδρή θύελλα με νοτιάδες έπληξε τη Κρήτη με πολλές καταστροφές στα Χανιά. Το 2009 είχαμε τραυματισμός δύο ποδοσφαιριστών στη Ρόδο από κεραυνό. —Το 2010 σημειώθηκε σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής άμμου, συνοδεία θυελλωδών ανατολικών ανέμων στον Κορινθιακό, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 100 km/h σε Ρίο και Πάτρα. Χιονοπτώσεις στα ημιορεινά Δ. Μακεδονίας και τα Γιάννενα.—Το 2011 Χιονοπτώσεις με χιονόστρωση στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα