Καιρός: Νεφώσεις, σκόνη και έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Νεφώσεις, σκόνη και έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Σκόνη στην Αθήνα Eurokinissi

Επικράτηση νοτιάδων τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά και θα φτάσει τους 31 μ 32 βαθμούς το επόμενο διήμερο και τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις  υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-05-2021

 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 02-05-2021

 

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή και θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 03-05-2021

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικούς όμβρους στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όμως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 04-05-2021

 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Καιρός Αθήνα

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα