Καιρός: Πολλές βροχές και χιόνια μέχρι τα μέσα της εβδομάδας

Καιρός: Πολλές βροχές και χιόνια μέχρι τα μέσα της εβδομάδας
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας Τρίτη και Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πολλές βροχές έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση Τρίτη και Τετάρτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε δυτικούς.

Καιρός Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές. Στην ανατολική και νότια, κυρίως νησιωτική χώρα, προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Καιρός Πέμπτη

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της νότιας χώρας και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια το πρωί στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και βελτίωση την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Τρίτη.

Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα