Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές στα δυτικά και βόρεια

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές στα δυτικά και βόρεια
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στα βόρεια ενώ από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό σύστημα να μας επηρεάζει.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ένα ομαλό βαρομετρικό πεδίο να καλύπτει τον Ελληνικό χώρο. Σήμερα όπως βλέπετε στον γενικό χάρτη της Ελλάδος θα έχουμε τοπικές βροχές στα δυτικά , σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και αργότερα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3με 4 και τοπικά στα νότια 4 με 5 μπ . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί και τοπικά Βορειοδυτικοί 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 21 Δεκεμβρίου του 2005 είχαμε ισχυρό παγετό στην Ήπειρο με -9 βαθμούς στα Γιάννενα .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα