Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Αστάθεια σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Αστάθεια σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα
Συννεφιασμένος καιρός στο Παλαιό Φάληρο intime

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 32 με 34 βαθμούς
  • Ο καιρός θα κυλήσει με αστάθεια κυρίως στη κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-08-22

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-08-22

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και πιθανώς την Κρήτη και το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 23-08-22

Νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά .

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-08-22

Νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός ανατολικού Αιγαίου). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα