Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και περιορισμένη αστάθεια

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και περιορισμένη αστάθεια
Σύννεφα στον ουρανό EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες μέγιστες τιμές τα ηπειρωτικά τους 35 με 38 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.
  • Αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στη Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο 5-6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα την 1η /8/1964 είχαμε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στην Ωλένη Ηλείας από καταιγίδα. Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Νέα Αγχίαλο και τη Θεσ/νίκη. Το 2011 σημειώθηκε καταιγίδα στο Βόλο Το 2014 είχαμε ισχυρές καταιγίδες σε Θεσ/νίκη, Σέρρες, Βόλο, καταστροφές από χαλάζι στο Δίον. Νεκρός βοσκός από κεραυνό στην Καλλιπεύκη Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα