Καιρός: Σε ισχύ την Τρίτη το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Σε ισχύ την Τρίτη το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Πυκνή συννεφιά. Eurokinissi

Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ

Την Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός , αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα από το μεσημέρι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την ωριαία πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • Στις 8/6/1964 είχαμε μεγάλη κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα.
  • Το 1983 σημειώθηκε όψιμη χιονόπτωση στη Πίνδο άνω των 2000μ.
  • Το 2005 σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Καβάλα. Το 2006 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 2000 μέτρων.
  • Το 2013 κεραυνός σκότωσε 80 πρόβατα στο Αγιονόρι Κορινθίας. Καταστροφές από χαλάζι στο οροπέδιο Μαντινείας.
  • Το 2014 θυελλώδεις άνεμοι επηρέασαν την Κατερίνη και είχαμε χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και το 2016 μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλονίκη .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα