Καιρός: Συνέχεια νεφώσεων και τοπικών βροχών την Τετάρτη

Καιρός: Συνέχεια νεφώσεων και τοπικών βροχών την Τετάρτη
Σύννεφα (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά για την Τετάρτη.

Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά την Τετάρτη και θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Μέση κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη βορειοδυτική Ευρώπη. Στα Ανατολικά υπάρχει εκτεταμένος αντικυκλώνας, ενώ στην περιοχή μας διατηρούνται οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και θα προκαλέσουν άστατο καιρό.

Στην περιοχή μας προβλέπεται ανάπτυξη νεφώσεων στα ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες. Έντονη αστάθεια προβλέπεται στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και τα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 19 Ιουνίου 2013 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα