Καιρός: Τοπικά παγετός την Δευτέρα – Ψύχρα και λίγα φαινόμενα

Καιρός: Τοπικά παγετός την Δευτέρα – Ψύχρα και λίγα φαινόμενα
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα κυλήσει ο καιρός σε όλη τη χώρα και θα έχουμε αρκετή ψύχρα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

* Όταν λέμε την λέξη «παγετός» εννοούμε τις αρνητικές θερμοκρασίες. Όταν αυτός είναι «ολικός παγετός» τότε ακόμη και το μεσημέρι δεν ξεπερνάμε το μηδέν.

* Η πτώση της θερμοκρασίας θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος στα βόρεια κεντρικά και βόρεια και θα είναι της τάξης των 8 με 10 βαθμών Κελσίου.

 

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 13 βαθμούς, ενώ στα βορειοδυτικά η ελάχιστη θα πέσει περί τους -4 βαθμούς . Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα