Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά – Βροχές από Κυριακή

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά – Βροχές από Κυριακή
Στιγμιότυπο από την τεχνητή λίμνη Καστρακίου, στην Αιτωλοακαρνανία eurokinissi

Αραιές νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα από το Σάββατο. Αλλαγή του καιρού από Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο. Περισσότερες βροχές την Κυριακή
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και πτώση από την Κυριακή και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ το Σαββατοκύριακο


Ο καιρός σήμερα στα δυτικά θα φέρει αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς αραιές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ

Καιρός Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Καιρός Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το μεσημέρι στη δυτική χώρα, που το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 3 με 5 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Καιρός Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και από το βράδυ στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Καιρός Τρίτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, στα βόρεια 3 με 5 και στα υπόλοιπα 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα