Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή
Βροχόπτωση Theodore Manolopoulos / SOOC

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως Ιόνιο και Ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο στα βόρεια θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στα νότια τα 6 με 7 μποφόρ.

Την Κυριακή (5/3) προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 5/3/1993 είχαμε 10 εκατοστά χιονιού στα Ιωάννινα
  • Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • Το 2010 έπνεαν θυελλώδεις βοριάδες στη Κρήτη
  • Το 2012 εκδηλώθηκαν καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στην Αττική
  • Το 2014 είχαμε χαλαζοπτώσεις στον Νομό Ηρακλείου. Πλημμύρες σε Ιθάκη και Ρόδο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα