Νέα Αριστερά: Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το ναυάγιο της Πύλου πρέπει να αναζητηθούν

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

“Δεν θα αποδεχτούμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο” τονίζει η Νέα Αριστερά μετά τη δίκη των εννιά Αιγυπτίων μεταναστών για το ναυάγιο της Πύλου

«Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν το κράτος δικαίου, να συγκαλύψουν το έγκλημα της Πύλου, να αποσιωπήσουν τις κρατικές ευθύνες και να σπείρουν το μίσος και το φόβο», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της.

Προσθέτει ότι «οι 9 Αιγύπτιοι διασωθέντες που χαρακτηρίστηκαν από κυβερνητικούς παράγοντες, μέσα ενημέρωσης, δημοσιολογούντες και κάθε λογής ακροδεξιούς ως διακινητές, κρίθηκαν αθώοι. Ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης περί μη δικαιοδοσίας των ελληνικών αρχών να διώξουν και να δικάσουν την υπόθεση ενός ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια ΝΔ της Πύλου».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι «η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των προσφύγων, των ανθρώπων που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο δεν θα περάσουν» και προσθέτει ότι «οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το ναυάγιο της Πύλου πρέπει να αναζητηθούν. Οι ευθύνες να αποδοθούν». Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι θα δώσει τον αγώνα δίπλα σε όσους δεν βάζουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στο ζύγι και τη μάχη «απέναντι στην Ευρώπη φρούριο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα των επαναπροωθήσεων, απέναντι στην ηγεμονία των εθνικιστικών και ακροδεξιών φωνών, εντός και εκτός της χώρας».

«Δεν θα συνηθίσουμε στο θάνατο, δεν θα αποδεχτούμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο», σημειώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα